Coș cumpărături
Coș cumpărături

Aur de investitie

Atracția pentru aur a fost și va fi întotdeauna ridicată, dar perioadele marcate de dificultăți economice amplifică dorința tuturor de a-și asigura viitorul. Istoria a dovedit, în nenumărate rânduri, că aurul își păstrează prețul per suta de grame constant, în perioadele de stabilitate, pentru ca în vreme de criză să devină din ce în ce mai valoros.

Care sunt avantajele investiției în aur

Ce trebuie să știi despre investiția în aur

Cum poți face investiții în aur

Care sunt avantajele investiției în aur

Dacă bijuteriile din aur sunt modul în care putem înnobila o ținută elegantă, cu strălucirea pe care doar metalele prețioase o pot conferi, lingourile ne ajută să transformăm materialul neferos într-un veritabil capital financiar. În primă fază, putem folosi această manieră de stocare în scopul de a păstra averea familiei, dar ușurința prin care metalul prețios poate fi comercializat ulterior ne ajută să facem o investiție ușoară. Fie că alegi să îl păstrezi într-o casetă de valori, la tine acasă, fie în custodia unei bănci, aurul îți oferă un randament al investiției cuprins între 26 și 29%.

Există multe motive pentru care să îți direcționezi resursele financiare către acest metal prețios, iar cele mai evidente se leagă de siguranța pe termen lung și de facilitățile fiscale de care poți profita. Tranzacțiile cu aur destinat investițiilor nu sunt supuse impozitelor și nu se plătește TVA pentru acestea. Dacă piața imobiliară este supusă frecvent bulelor care modifică aproape fără explicație prețul proprietăților, aurul poate fi văzut ca pe un adevărat instrument de protecție în fața fenomenului de inflație. Investiția în lingouri este preferată de cei care se tem de un eventual fenomen de devalorizare bruscă a monedei naționale sau chiar a valutelor.

Lingou 2 gr Precinox (Elvetia)Cu o rezervă de metal prețios la îndemână, convertibilă în orice moment, perioadele de criză financiară par mai ușor de surmontat. În România nu există decât două bănci care oferă la vânzare lingouri de aur, ceea ce face mai atractivă oferta furnizorilor independenți. Prețul de achiziție este cu atât mai important, cu cât procurarea aurului de la instituțiile bancare este condiționată de păstrarea metalului prețios în custodia băncii, un aspect ce trebuie luat în considerare la calcularea totalului unei investiții în lingouri de aur. Privită în ansamblu, această investiție are următoarele atuuri:

  • stabilitatea exemplară: pe termen lung, investiția în aur oferă o paritate incomparabilă cu cea oferită de valute

  • caracterul de activ de rezervă al acestui material: acesta este dovedit de depozitele de aur ale băncilor și statelor

  • corelarea inversă față de piața de capital: materializată prin ușurința cu care deținătorii de acțiuni le pot vinde, în perioade de criză, pentru a achiziționa aur      

In acesta categorie vom incerca sa oferim aur de investitie sub forma fizica 

Lingou 5 gr Precinox (Elvetia)

Ce trebuie să știi despre investiția în aur

Datorită stabilității pe care o conferă de-a lungul timpului, prin rezistența la fluctuațiile de preț, aurul conferă portofoliului investițional o valoare ce rezidă în predictibilitate. Ușor de vândut oriunde în lume, indiferent de momentul ales, acest metal prețios are un preț aflat în creștere constantă de mai bine de zece ani. Mai mult, în ultima vreme, se remarcă o creștere a tendinței băncilor centrale în a achiziționa aur, pentru a-și mări activul de rezervă.

În cazul în care incluzi achiziția de lingouri de aur într-un plan personal investițional mai complex, trebuie să ții cont de o recomandare frecvent întâlnită în rândul economiștilor. Mai exact, aceea ca un portofoliu investițional pe termen lung să se sprijine pe un procent cuprins între 5 și 10% în metale prețioase, pentru a micșora gradul de risc și a putea genera diversificare, prin convertirea rapidă în acțiuni sau obligațiuni. Dacă privești cu scepticism această formă de conservare a resurselor financiare, este bine de știut că ai posibilitatea de a achiziționa lingouri cu un gramaj cuprins între 2 și 20 de grame.

Acestea sunt potrivite nu doar în scopuri investiționale, ci și drept cadouri adresate celor cu adevărat speciali. Însoțite de certificat de autenticitate și de marcajul aferent, care atestă coeficientul de puritate de 999.9, aceste lingouri reprezintă o modalitate deopotrivă accesibilă și sigură pentru protejarea finanțelor personale. Ușor de comandat online, acestea sunt livrate gratuit, într-un ambalaj special, și pot fi returnate în 14 zile.

Lingou 10 gr Precinox (Elvetia)

Cum poți face investiții în aur

Atunci când vorbim despre combinarea avantajelor oferite de ușurința tranzacționării acțiunilor la bursă cu valoarea certă garantată de aur, o variantă viabilă este reprezentată de instrumentele de tip ETF. Aceste fonduri tranzacționate la bursă sunt alcătuite dintr-o diversitate de acțiuni, obligațiuni sau active de tip suport, cum ar fi aurul. Aceste instrumente urmăresc prețul metalului prețios pe piețele internaționale și sunt cotate la bursă în timp real. Caracterul lor nu este, însă, unul pasiv, iar prețurile aferente tranzacțiilor depind de eforturile unui manager care trebuie să analizeze și să reproducă performanța activului suport în funcție de lichiditatea acestuia pe piața aleasă.

Investițiile în aur prin certificate index, listate la Bursa de Valori București, sunt și ele realizabile prin intermediul bursei. Acestea implică achiziționarea de instrumente financiare care emulează cu fidelitate variațiile înregistrate de cotația aurului pe piețele internaționale. Cu amplificări de până la 500 de ori ale cotației disponibile la un moment dat, certificatele index sunt o cale bună de a conta pe câștiguri substanțiale, dar te pot expune și la spectrul unor pierderi de proporții. Certificatele index sunt disponibile în două variațiuni: certificate short, a căror valoare crește în momentul în care activul suport înregistrează o scădere, respectiv cele long, a căror creștere se înregistrează concomitent cu cea a activului.

Omagiu adus frumuseții feminine, simbol al statutului social și expresie pură a bunăstării: toate acestea sunt roluri pe care aurul le îndeplinește, în funcție de context. Cel mai important, însă, rămâne acela de garant al stabilității financiare, iar informațiile de mai sus te pot ajuta să transformi materialul prețios, dorit peste tot în lume, într-o investiție sigură, în vremuri incerte.

Mai jos sunt doua grafice care compara evolutia pietei de actiuni cu cea a aurului.

Pentru o perioada foarte scurta aurul a avut un mic avantaj.

Per total, actiunile au crescut mult mai mult.

Grafic Pret Aur 

Grafic Evolutie Bursa (Indice S&P500) 

 Mai in detaliu, cand a lovit criza, actiunile au scazut cu 60-70%, pana la inceputul lui 2009, cand au inceput sa recupereze.

Din 2009 pana azi, actiunile au crescut aprox 350%. Astazi se afla aproape de maximul istoric.

Aurul a scazut si el, dar doar 20% si a inceput sa-si revina mai repede.

A atins pretul maxim istoric in 2012. Crestere 230% fata de nivelul minim din 2008.

Apoi pretul sau a scazut si azi se afla cu 30% sub maximul istoric, dar cu 50% peste valoarea minima din 2008.

Cea mai pretioasa investitie pe care o poti face cu bani putini--------------------

Daca esti in cautarea unor investitii pretioase, cu bani putini, atunci poate ar trebui sa te orientezi catre aur. Se stie ca este una dintre cele mai sigure investitii care exista pe piata pentru ca, atunci cand sunt turbulente financiare, investitorii se orienteaza catre metalele pretioase.

In ciuda fluctuatiilor de pret, valoarea aurului aduce intotdeauna stabilitate si siguranta, acesta fiind, in acelasi timp, si foarte usor de vandut atat in strainatate, cat si in Romania.

Mai mult, aurul este un activ de rezerva foarte bun, iar bancile centrale iti recomanda sa detii intre 5 si 10% din portofoliul pe termn lung in metale pretioase. Deci, daca ai sume de bani mai mari si nu stii in ce sa investesti, ar fi bine ca macar o parte din bani sa-i ai investiti in aur.

­----------------------------­--------------------------------------------------------------------------------------------

Avantajele investitiei in aur

  • stabilitate – de-a lungul timpului aurul a pastrat puterea de cumparare si este considerat drept un instrument incontestabil de protectie impotriva inflatiei. Aurul este durabil si tangibil, iar valoarea sa este incontestabila in comparatie cu banii de hartie.

  • lichiditate – aurul este o moneda internationala care poate fi vandut oriunde si in orice moment.

  • activ de rezerva – atat bancile cat si natiunile au incredere si isi sporesc rezervele de aur. In acest moment specialistii recomanda ca un procent cuprins intre 5-10 % din portofoliliu investitional pe termen lung sa fie in metale pretioase.

  • diversificare – desi ca investitie de sine statatoare aurul prezinta un grad de risc, alaturi de investitiile conventionale (actiuni, obligatiuni, etc) aurul reduce riscul pentru ca are corelare inversa cu investiile de pe piata de capital .

In acesata categorie vom oferii aur de investitie sub forma unor micii accesorii sub 1 gram (pentru lingouri va puteti adresa bancilor din Romania ) . Astfel veti putea investii in aur fara a fi nevoiti sa platiti manopera aferenta bijuteriilor . Toate obiectele din acesta categorie vor avea pretul aprpiat de pretul aurului de la bursa , vor fi insotite de certificat de calitate si vor fi marcate cu greutatea obiectului , cu marca de responsabiliate , si cu un numar de serie unic . Primele produse vor fi disponibile incepand cu luna martie . Pana atunci acceptam precomenzi la adresa de email cristian@margelatu.ro

Ordonează după